Ενημέρωση από πρωτοβουλίες ενάντια στην υφαρπαγή της πρώτης κατοικίας


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ – ΣΕΠΟΛΙΩΝ – ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνα στη συγκέντρωση μελών και φίλων της που έγινε την Κυριακή 18 Οκτώβρη στο Στέκι, αποφάσισε ότι το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» και των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες – εφορίες – ασφαλιστικά ταμεία είναι από τα πιο καυτά της περιόδου για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια των λαϊκών στρωμάτων.

Θα δεχθούμε επίθεση στο πιο βασικό δικαίωμα που είναι αυτό στη στέγη, αλλά και στη διατήρηση μιας μικρής επιχείρησης ή της αυτοαπασχόλησης, για χρέη που μας επέβαλαν οι δανειστές και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μέσα από την ανεργία  - την απλήρωτη εργασία, την καταβαράθρωση εισοδημάτων  - συντάξεων και τη φοροληστεία.

 Ένα από τα πρώτα μέτρα του 3ου μνημόνιου που εφαρμόζει ακάθεκτη η σημερινή κυβέρνηση είναι η νομική θωράκιση των τραπεζών για να εξαπολύσουν το κυνηγητό τους απέναντι σε όσους χρωστάνε, που θα γίνονται όλο και περισσότεροι αφού οι πολιτικές που θα εφαρμόζονται θα επιδεινώνουν συνεχώς τη ζωή του λαού σε όλα τα επίπεδα.

Αφήνουν ελεύθερες τις τράπεζες από 1/1/2016 να βγάζουν στο σφυρί ακόμη και την κύρια κατοικία μας, να κλείνουν μια μικρή επιχείρηση, να αφαιρούν τα μέσα και το ίδιο το δικαίωμα σε έναν αυτοαπασχολούμενο να εργαστεί.

Δεν θα τους αφήσουμε όσο και να μας κουνάνε την ψήφο στις 25 Σεπτέμβρη. Η αξιοβίωτη ζωή είναι πάνω απ΄ όλα.

Διαβάστε περισσότερα »