ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 6/11/2014 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΦΙΑ, ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/11/2014

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ, ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2015


Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κοραή και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και
στη Βουλή πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 6/11/2014 ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, στη νέα φοροεπιδρομή με τον προϋπολογισμό του 2015, στον ΕΝΦΙΑ, στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.
Η πορεία διοργανώθηκε από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής και συμμετείχαν πολλές συλλογικότητες περιοχών από τις γειτονιές της Αττικής από το Κερατσίνι μέχρι τον Κολωνό και από τη Ν. Σμύρνη μέχρι το Περιστέρι.
Η πορεία πέρασε από το χώρο του Υπουργείου Οικονομικών και έκανε στάση εκεί που βρίσκονται οι απολυμένες καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες ως ένδειξη αλληλεγγύης και κοινού αγώνα και αρκετοί από αυτούς στη συνέχεια ακολούθησαν την πορεία προς την πλ. Συντάγματος και τη Βουλή.
Η αστυνομία, όπως συνηθίζει, απέκλεισε τους δρόμους και έκανε φράγμα με κλούβες στη Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής κόβοντας την κυκλοφορία, χωρίς καν η συγκέντρωση να έχει κατεύθυνση προς αυτό το σημείο.

Τα συνθήματα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Υγεία, παιδεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό», “Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» έδωσαν τον τόνο στη συγκέντρωση.
Διαβάστε περισσότερα »