Αγρίνιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα χαράτσια στην ΔΕΗ


πηγή: like-spot.gr
Την διαμαρτυρία διοργάνωσε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ενάντια στα χαράτσια και συμμετείχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, ο Σύλλογος Δασκάλων Αγρινίου – Θέρμου και η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Παρά την δυνατή βροχή, οι συγκεντρωμένοι, μοίρασαν φυλλάδια ενώ παρέδωσαν και ψήφισα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της ΔΕΗ. Ανάμεσα στα αιτήματα είναι να καταργηθεί το χαράτσι, να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και να επανασυνδεθεί το κομμένο ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά, να γίνουν διακανονισμοί ανάλογα με τις δυνατότητες του καθένα και να έχουν δωρεάν ρεύμα οι άνεργοι και οι άποροι.
Τα μέλη της επιτροπής αγώνα ζήτησαν επίσης στοιχεία για τα νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται χωρίς ρεύμα στην περιοχή με την κ. Βαλάντη Ευπατρίδη, μέλος της επιτροπής αγώνα και του συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει λόγο για πάνω από 1.000 νοικοκυριά.
Δείτε το βίντεο:
Αναλυτικά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:
“Εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και οι πολίτες που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, του Συλλόγου Κομμωτών και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ενάντια στα χαράτσια, την ακρίβεια,την εξαθλίωση, δηλώνουμε οτι:
1)Οι Μνημονιακές προβλέψεις για μαζικές ιδιωτικοποιήσεις βασικών τμημάτων του Δημόσιου πλούτου Δ.Ε.Η ,ΕΥΔΑΠ,Ταμιευτήριο κτλ. στρέφονται σε βάρος του συνόλου του λαού.Εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των δανειστών και μιας ελίτ ντόπιων επιχειρηματιών. Σημαίνουν απολύσεις και εργασιακό κάτεργο για τους εργαζόμενους ,υψηλότερα τιμολόγια για όλο το λαό.
2)Οι εξοντωτικές αυξήσεις και τα χαράτσια οδηγούν τεράστια κομμάτια του λαού στην εξαθλίωση.Στις σημερινές συνθήκες αιματηρών περικοπών,ανεργίας και ακρίβειας,υποθηκεύουν ακόμα και τα σπίτια των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και σαν τέτοιο θα το υπερασπιστούμε !!!
· Να καταργηθεί το χαράτσι !!!
· Καμία αύξηση στην τιμή του ρεύματος !!!
· Δωρεάν κιλοβατώρες στα νοικοκυριά, στους άνεργους , στους χαμηλόμισθους,στους χαμηλοσυνταξιούχους !!!
3)Καταγγέλουμε την κυβερνητική προσπάθεια συκοφάντησης και καταστολής του αγώνα των εργαζομένων και καταστολής του αγώνα των εργαζομένων συτις συγκοινωνίες στο Μετρό, στις συγκοινωνίες και τα ναυπηγεία Ελευσίνας.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ !!! Καλούμε το σύνολο των επαγγελματικών οργανώσεων ,όλο τον εργαζόμενο λαό σε αυτοοργάνωση και αγωνιστική συσπείρωση ,σε ενα ενωτικό, πλειοψηφικό ρεύμα ενάντια στις Μνημονιακές επιταγές. Για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή για τη σωτηρία των εργαζομένων, της αγροτιάς, του τόπου !!!”

πηγή: like-spot.gr