πηγή: εφημερίδα "Νέα Κρήτη" 

"Χαράτσι" Χ 2 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ 


Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τα "χαράτσια" μέσω της ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών …διπλασίασε τη τιμή ζώνης ανά τετραγωνικό, σε ορισμένες περιοχές ανεβάζοντας έτσι στα ύψη τον φόρο.

Αποκάλυψη "σοκ" στον φακό της Κρήτη TV από οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή του Μαλεβιζίου που αντίκρισαν τα "φουσκωμένα" χαράτσια και λίγο αργότερα ζητούσαν εξηγήσεις από στελέχη της ΔΕΗ στο κεντρικό υποκατάστημα της επιχείρησης στο Τσαλικάκι.

Δέκτης της αγανάκτησης των πολιτών έγινε ο αρμόδιος υπάλληλος της ΔΕΗ Γιάννης Ζερβός ο οποίος όπως παραδέχτηκε "υπάρχει μεγάλη διαφορά στα χρηματικά ποσά που καλούνται να πληρώσουν πολίτες,  λόγω της αύξησης στη τιμή ζώνης/τετραγωνικό".
" Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό.  Οι πολίτες θα πρέπει να σπεύσουν στους Δήμους προκειμένου να διασταυρώσουν τα οικονομικά στοιχεία", ανέφερε ο κ. Ζερβός.

Πολίτες και επαγγελματίες από τη Ρογδιά που έλαβαν το "μπιλιετάκι" έτριβαν τα μάτια τους, αφού τα 3 ευρώ/τετραγωνικό που πλήρωναν πέρυσι για τις οικίες αλλά και τα μαγαζιά τους, "εκτοξεύτηκαν" στα 5ευρώ/τετραγωνικό.  "Μάρμαρο" όμως που καλούνται να πληρώσουν, εκτός και αν διαπιστωθεί ότι ήταν απλά ένα ...λάθος!!!

πηγή: εφημερίδα "Νέα Κρήτη"