Κατασχέσεις αντί διακοπών ηλεκτροδότησης για τους οφειλέτες
 
Με νέο σχέδιο σε βάρος των φορολογούμενων, που αφορά στο “χαράτσι”, αναμένεται να επανέλθει η κυβέρνηση των τριών και παρά τις μέχρι πρότινος περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της, το ειδικό τέλος ακινήτων θα συνδεθεί και φέτος με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ, σε περίπτωση μη αποπληρωμής, οι οφειλέτες θα απειλούνται πλέον με κατασχέσεις κι όχι με διακοπή στην ηλεκτροδότηση.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά εμπαίζει τους καταναλωτές, καθώς μέλη της με διάφορες δηλώσεις-ανακοινώσεις διατείνονται ότι δεν πρόκειται να γίνουν διακοπές ρεύματος λόγω μη εξόφλησης του τέλους, ενώ στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο έτσι κι αλλιώς δεν είναι πλέον εφικτό, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το μέτρο.
Η κυβέρνηση επικαλείται την άρνηση της τρόικας, που απέρριψε πρόταση για έκδοση ξεχωριστών ειδοποιητηρίων από τη ΔΕΗ, θεωρώντας ότι θα ετίθετο σε κίνδυνο η είσπραξη του τέλους και το υπουργείο Οικονομικών δεν θα πετύχει τον προσδοκώμενο στόχο εσόδων που για το 2012 ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ. Έτσι, στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να αρχίσει η ταχυδρόμηση των πρώτων λογαριασμών της ΔΕΗ, στους οποίους θα περιλαμβάνεται το “χαράτσι” 2012, που θα κατανέμεται σε πέντε διμηνιαίες δόσεις.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν το τέλος θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με κατασχέσεις σε εισοδήματα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, καθώς για τις οφειλές θα ενημερώνονται οι εφορίες, που θα μπορούν με τον τρόπο αυτό να τις διεκδικήσουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέρθηκε στην απόρριψη της διαφορετικής τιμολόγησης από την τρόικα και τόνισε ότι σε πρώτη φάση αναζητείται η χρυσή τομή ανάμεσα στο να διευκολυνθούν όσο γίνεται περισσότερο οι πολίτες και να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ το ταμειακό της πρόβλημα, ώστε να έχει την απαραίτητη ρευστότητα.

πηγή: Η ΑΥΓΗ