πηγή: Η ΑΥΓΗ
 
Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη ΔΕΗ:  Παγώστε τις διαδικασίες διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος!
 


Να προχωρήσει σε άμεση αναστολή των διακοπών ρεύματος στα νοικοκυριά ζήτησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α. Ζερβό.

Έπειτα από τις καταγγελίες ότι η επιχείρηση προχωρά σε διακοπές του ηλεκτρικού σε εκατοντάδες νοικοκυριά, ο Αλ. Τσίπρας μαζί με τη βουλευτή του σχήματος Η. Διώτη και τον Κ. Μαρματάκη (μέλος ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ) βρέθηκαν χθες το πρωί στα γραφεία της Χαλκοκονδύλη και συναντήθηκαν με τη διοίκηση αιτούμενοι να υπάρξει πάγωμα των διαδικασιών, τουλάχιστον μέχρι να αποφανθεί σχετικά η Βουλή.
Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μία από τις πρώτες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες της Αριστεράς θα είναι για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που παίρνει πια εκρηκτικές διαστάσεις. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε ο Α. Ζερβός: Σε σύνολο περίπου 9 εκατομμυρίων λογαριασμών, θα έπρεπε να έχει δοθεί εντολή για διακοπή σε τριάμισι εκατ. ακίνητα! Ανάμεσά τους βρίσκονται, όπως είπε ο ίδιος, εξοχικά σπίτια, μαγαζιά, επιχειρήσεις αλλά και πρώτες κατοικίες.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ένα πολιτικό ζήτημα που ξεπερνά τις αρμοδιότητες της Διοίκησης της Επιχείρησης. Εξ ου και το αίτημα είναι να υπάρξει από την πλευρά της ΔΕΗ “κατανόηση” μέχρις ότου δοθεί οριστική πολιτική απόφαση. Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα, ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, και στάθηκε ιδιαιτέρως στο μεγάλο πια κομμάτι της κοινωνίας που βρίσκεται στα όρια της οικονομικής ανέχειας, τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Τόνισε έτσι ότι "πρώτη προτεραιότητα της δικής μας αντιπολιτευτικής τακτικής θα είναι να σταθούμε δίπλα και να δημιουργήσουμε ασπίδα αλληλεγγύης και να αναγκάσουμε την πολιτεία και την κυβέρνηση να αλλάξει ρώτα, να αλλάξει στρατηγική”.
Επανέλαβε την κάθετη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, "μια πράξη και μια απόφαση που ήταν και έξω από το πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας", όπως είπε, αναδεικνύοντας και τη μεγάλη ζημία που έχει υποστεί η ίδια η επιχείρηση. Εξέφρασε την αντίθεσή του σε νέες αυξήσεις, επιμένοντας στη διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου.
Τέλος, στο πλαίσιο της χθεσινής συνάντησης η αντιπροσωπεία της ριζοσπαστικής Αριστεράς απαίτησε να τηρηθεί η σχετική απόφαση του ΣτΕ και να αφαιρεθεί η εξόφληση του χαρατσιού από τις προϋποθέσεις αποδοχής ως πελατών της ΔΕΗ των πρώην συνδρομητών των ιδιωτικών εταιρειών που πτώχευσαν.


 πηγή: Η ΑΥΓΗ