πηγή: Η ΑΥΓΗ

Δικαστικό φρένο στο χαράτσι της ΔΕΗ
Μαυροειδής Σ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/02/2012Με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά απαγορεύεται η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους δημότες του Κορυδαλλού!

Η πρόσφατη προσωρινή διαταγή της προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία απαγορεύει την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους 1.165 δημότες του Κορυδαλλού που δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ, είτε γιατί δεν μπορούσαν είτε γιατί εκδήλωσαν την ανυπακοή τους σε ένα άδικο, αντισυνταγματικό και βάρβαρο χαράτσι συνιστά νίκη του κινήματος των πολιτών του Κορυδαλλού και των συλλογικοτήτων της πόλης που κρατούν αναμμένη την φλόγα της ελπίδας για μια δικαιότερη κοινωνία και αντιστέκονται στην εξαθλίωση της ζωής τους.

Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» συμμετείχε και στήριξε έμπρακτα τους αγώνες αυτούς και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω στην πόλη και την κοινωνία και θεωρεί θετική την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημάρχου Κορυδαλλού, κ. Κασιμάτη, να συγκεντρώσει τους λογαριασμούς και να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια διά του Δικηγόρου του Δήμου και με την εθελοντική παράσταση των δικηγόρων Καίτης Κυλάκου, επικεφαλής δημοτικού συμβούλου του "Πάμε Αλλιώς", και της Βασ. Καλομπράτσου.

Το χαράτσι που επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αποθεώνει τη διαστροφή του κράτους και την αναλγησία της κυβέρνησης. Mε την απειλή ότι θα κοπεί το ρεύμα δεν στόχευαν μόνο στην είσπραξη, αλλά και στον εκφοβισμό των πολιτών για να δεχτούν μοιρολατρικά και χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις την τύχη που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, το ΔΝΤ και η τρόικα. Έτσι νόμιζαν ότι μπορούν να μας επιβάλλουν και όσα άλλα χαράτσια επινοήσουν κατ' επιταγή της τρόϊκας και των στυγνών δανειστών μας. Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί το κίνημα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις και εξελίχθηκε σε κεντρικό πολιτικό θέμα.

Οργανώθηκαν ανοιχτές συνελεύσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, πολλοί δήμοι στο Λεκανοπέδιο και σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα από κομματική προέλευση ή στήριξη, πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, ενώ σε άλλους οι παρεμβάσεις πολιτών και δημοτικών κινήσεων επέβαλαν αποφάσεις στήριξης του κινήματος και κάλυψης των δημοτών. Σε πολλές περιπτώσεις αναδείχτηκε πόσο σημαντικό είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμπαρίσταται στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και όχι να διαχειρίζεται απλά ή να κακοδιαχειρίζεται τις τοπικές υποθέσεις.

Το πολύμορφο αυτό κίνημα ανάγκασε όχι μόνο την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί πολλές φορές με πρόσφατη υποχώρηση αυτή που υποχρεώνει τη ΔΕΗ να ενημερώνει το υπουργείο Οικονομικών μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από τη λήξη των λογαριασμών, αλλά έστειλε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Ο κόσμος της εργασίας και του μόχθου δεν φοβάται την επίθεση του μνημονιακού μπλοκ. Πιστεύει στις δυνάμεις του, συντονίζει τις αντιστάσεις του και απαντά με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση.* Η Καίτη Κυλάκου είναι δικηγόρος - δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς»

πηγή: Η ΑΥΓΗ