πηγή :pagritianews.grΠαγκρήτιο μέτωπο αντίστασης ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ

Δημοσιεύτηκε την 27-02-2012 / 09:50Σε συντονισμό με όλα τα κινήματα και τις συλλογικότητες στην Κρήτη που αντιστέκονται στα μνημόνια και αγωνίζονται για την ανατροπή της κυβέρνησης, προχωρούν οι «Πολίτες ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ» στο Ρέθυμνο.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:
«Την Δευτέρα 20/02 μαζευτήκαμε στον ξενώνα "Νάκλι" οι πολίτες που δεν πληρώσαμε και δεν θα πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ. Ύστερα από μια πλούσια συζήτηση όπου εκφράστηκε η διάθεση όλων για αντίσταση, διαπιστώθηκε πως μέσα από τον συλλογικό και πολύμορφο αγώνα ενάντια στα χαράτσια που ξεδιπλώνεται τους τελευταίους μήνες σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε μια «οπισθοχώρηση» παρατείνοντας το χρονικό περιθώριο για την αποστολή ειδοποίησης διακοπής κατά 120 μέρες. Πρόκειται για μια εξέλιξη που πρέπει να μας δώσει ακόμα πιο μεγάλη ώθηση για να συνεχίσουμε μέχρι την οριστική απόσυρση των χαρατσιών.

Παράλληλα, και με δεδομένη πλέον τη νέα δανειακή σύμβαση που θέλει να σώσει τους τοκογλύφους δανειστές και τις τράπεζες ξεπουλώντας τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους και εξαθλιώνοντας το λαό και τη χώρα, εμείς, οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, αποφασίσαμε να συντονιστούμε με όλα τα κινήματα και τις αντιστάσεις που πυροδοτούνται στην Κρήτη και να προχωρήσουμε σε ανυποχώρητο αγώνα ανατροπής της κυβέρνησης και του πεθαμένου πολιτικού συστήματος και ακύρωσης των μνημονίων.

Με βάση αυτά αποφασίσαμε:
• τη συνέχιση και το άπλωμα του αγώνα ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ σε κάθε γειτονιά της πόλης
• τη συμμετοχή στο πανρεθυμνιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία, την Τετάρτη 29/02 και ώρα 11.00. Δεν ανεχόμαστε πλέον τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του μοναδικού μας νοσοκομείου και τη δρομολογούμενη συγχώνευσή του με αυτό των Χανίων και στεκόμαστε πλάι στον αγώνα των γιατρών και του προσωπικού του.
• τη συμμετοχή στο παγκρήτιο διήμερο συντονισμού των κινημάτων στο Ηράκλειο, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το Σαββατοκύριακο 3-4 Μάρτη.

Καλούμε όλα τα κινήματα και τους φορείς της πόλης (σωματεία, Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δίκτυο Αλληλέγγυας και Ανταλλακτικής οικονομίας, Δίκτυο Αγώνα ενάντια στις ΒΑΠΕ κτλ) σε συντονισμό και συμμετοχή στις παραπάνω κινητοποιήσεις και για κοινή παρατεταμένη δράση στη βάση της οικοδόμησης ενός παγκρήτιου μετώπου ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση».πηγή :pagritianews.gr