πηγή:  Νέα Έκφραση


Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Οικονομάκος κατέθεσε υπόμνημα για το χαράτσι στον Προϊστάμενο της Δ.Ε.Η. Ωρωπού!


Έχοντας συναίσθηση των δύσκολων συνθηκών που διαμορφώνονται στις μέρες μας, ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Γιάννης Οικονομάκος, κατέθεσε υπόμνημα διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, προς τον Διευθυντή του υποκαταστημάτος της Δ.Ε.Η. Ωρωπού, κ. Αναστάσιο Μπερτόλη.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δηλώσει την έντονη δυσαρέσκεια του για το χαράτσι στα ακίνητα που επιβάλλεται μέσω της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στα νοικοκυριά.
Ο κ. Οικονομάκος είχε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον διευθυντή του υποκαταστήματος, αναλύοντας διεξοδικά πολλά απο τα προβλήματα που δημιουργεί η επιβολή του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών στο σύνολο της κοινωνίας μας. Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ωρωπού "πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί η διακοπή ρεύματος σε οποιαδήποτε οικογένεια ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και αδυνατεί να πληρώσει το απεχθές χαράτσι, που επιβάλλει με τον πλέον βάρβαρο τρόπο η κυβέρνηση".

Οι επισημάνσεις του κ. Οικονομάκου έγιναν σεβαστές και κατανοητές απο πλευράς ΔΕΗ Ωρωπού και μάλιστα τον διαβεβαίωσαν ότι θα χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατό μέσο για να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του υπομνήματος:

Προς
Διευθυντή Υποκαταστήματος ΔΕΗ Ωρωπού

Αξιότιμε κ. Μπερτόλη,

Με το παρόν υπόμνημα θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το χαράτσι στα ακίνητα που επιβάλλεται δια μέσου της ΔΕΗ. Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι είναι παράνομο και άδικο για το σύνολο της κοινωνίας μας. Γι’ αυτό και πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί η διακοπή ρεύματος σε οποιαδήποτε οικογένεια ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και αδυνατεί να πληρώσει το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που επέβαλλε με τον πλέον βάρβαρο τρόπο η κυβέρνηση.

Γνωρίζοντας τις κοινωνικές σας ευαισθησίες και το σπουδαίο έργο που επιτελείτε διαχρονικά, σας παρακαλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αψηφήσετε οποιαδήποτε άνωθεν εντολή, στηρίζοντας έμπρακτα όλους όσους έχουν πραγματικές ανάγκες. Η υπεύθυνη στάση σας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα σήμερα που πλήττονται χιλιάδες νοικοκυριά και αρκετοί πλέον συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν το φόβο της ανεργίας όλο και πιο έκδηλα.

Έχοντας συναίσθηση των δύσκολων συνθηκών που διαμορφώνονται στις μέρες μας, παρακαλούμε να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατό μέσο ώστε να μη διακοπεί το ρεύμα σε κανέναν δημότη. Η στήριξη των συμπολιτών μας είναι η πιο δίκαιη απόφαση που θα μπορούσε να παρθεί ποτέ. Και αυτή ζητάμε να γίνει σεβαστή από όλους.

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Οικονομάκος

πηγή:  Νέα Έκφραση