πηγή:otenet.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σερραίων πολιτών για το ΧαράτσιΠερισσότεροι από 200 Σερραίοι πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ σε κεντρική πλατεία της πόλης των Σερρών, διαμαρτυρόμενοι για τα ασφυκτικά μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης και την καταβολή του ειδικού φόρου ιδιοκτησίας μέσω της ΔΕΗ.

Την αγανάκτηση των Σερραίων πολιτών προκάλεσε το γεγονός της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια στο Νεοχώρι, μετά τη μη καταβολή του ειδικού φόρου ιδιοκτησίας, αλλά και της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο αριθμός των Σερραίων, που έως σήμερα δεν ανταποκρίθηκαν στην πληρωμή του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας και κινδυνεύουν να τους διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ παράλληλα έχουν απευθυνθεί στο γραφείο της «Επιτροπής Σερραίων Πολιτών ενάντια στα χαράτσια», ξεπερνά τους οκτακόσιους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης αγανακτισμένοι πολίτες είχαν προχωρήσει στην κατάληψη των γραφείων του παραρτήματος της ΔΕΗ στις Σέρρες, όπου παρέδωσαν στον προϊστάμενο Εμμ. Εμμανουηλίδη ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του μέτρου.

Της χθεσινοβραδινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, παρά την παγωνιά, προηγήθηκε ειρηνική πορεία σε κεντρικούς οδούς της πόλης των Σερρών, όπου με συνθήματα και πανό οι Σερραίοι έστειλαν μήνυμα δυσαρέσκειας στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

πηγή:otenet.gr