πηγή: trikalanews.gr
 
Ραντεβού στην ΔΕΗ για το ΧΑΡΑΤΣΙ στον Δήμο Παλαμά Καρδίτσας
  Στους 500 ανέρχονται οι καταναλωτές δημότες Παλαμά που πλήρωσαν μόνο το ρεύμα και απαιτούν την μη διακοπή ηλεκτροδότησης  
 
«Ραντεβού» στην ΔΕΗ δίνει την ερχόμενη Τετάρτη, στις 10 το πρωί, η Επιτροπή ενάντια στο ΧΑΡΑΤΣΙ, όπου θα παραδώσει τις 500 αιτήσεις δημοτών του Παλαμά, που πλήρωσαν την αξία του ρεύματος, αλλά δεν δέχονται να πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων γνωστό ως «ΧΑΡΑΤΣΙ ακινήτων».

Η Επιτροπή καλεί τους Παλαμιώτες «να συγκεντρωθούν στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καρδίτσα, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους με την επιβολή του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ  μέσω της ΔΕΗ, που είναι παράνομο, αντισυνταγματικό και οδηγεί πολλά νοικοκυριά σε απόγνωση, και απαιτώντας από την ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα σε κανένα σπίτι».

Η Επιτροπή ενάντια στο ΧΑΡΑΤΣΙ, συστάθηκε στον Δήμο Παλαμά με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου και την στήριξη της Δημοτικής Αρχής, μετά από απόφαση λαϊκής Συνέλευσης που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο. Στην συνέχεια, κάλεσε τους καταναλωτές ρεύματος να πληρώσουν μόνο το ρεύμα σε ΑΤΜ και ακολούθως να συγκεντρώσουν φωτοτυπίες της απόδειξης του ΑΤΜ, του αποκόμματος του λογαριασμού της ΔΕΗ και της αστυνομικής τους ταυτότητας και να τα προσκομίσουν στην Επιτροπή, όπου θα συμπληρώσουν την αίτηση προς την ΔΕΗ ότι πλήρωσαν την  κατανάλωση ρεύματος και ζητούν να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Αυτά τα δικαιολογητικά, που συγκέντρωσε μέχρι τώρα η Επιτροπή και αφορούν συνολικά περί τους 500 καταναλωτές δημότες Παλαμά, θα παραδοθούν την Τετάρτη το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καρδίτσα. Θα ακολουθήσει εξώδικο προς την ΔΕΗ, που θα αποσταλεί με δικαστικό κλητήρα, με το οποίο θα ζητείται η μη διακοπή ηλεκτροδότησης στα νοικοκυριά που δεν πλήρωσαν το ΧΑΡΑΤΣΙ αλλά εξόφλησαν το ρεύμα και τα υπόλοιπα πάγια.

Όπως ανακοινώθηκε, «Η Επιτροπή ενάντια στο ΧΑΡΑΤΣΙ, στον Δήμο Παλαμά, θα συνεχίσει να λειτουργεί  μέχρι την κατάργηση του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ. Θα συγκεντρώνει τις αιτήσεις των καταναλωτών δημοτών που δεν θέλουν ή αδυνατούν να πληρώσουν το ΧΑΡΑΤΣΙ, κάθε πρωί στις 10 έως τις 12 το μεσημέρι στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Παλαμά, δίπλα στην είσοδο του Δημαρχείου και κάθε βράδυ (6-8μμ) στα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά.

πηγή: trikalanews.gr