Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ! 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  της 5/1/2012
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Δεκτή έκανε στις 04-01-2012, το Ειρηνοδικείο Καπανδριτίου την ομαδική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν πέντε (5) κάτοικοι από τον Αυλώνα, Βαρνάβα και Καπανδρίτι για τη μη διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ. Με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Καπανδριτίου απαγορεύεται η διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ  μέχρι την  εκδίκαση  της αίτησης στις
08-03-2012.

Οι 5 κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Ειρηνοδικείο Καπανδριτίου επικαλούμενοι αντισυνταγματικότητα του Νόμου 4021/2011 για το χαράτσι της ΔΕΗ και αδυναμία πληρωμής καθώς ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, άνεργοι επί το πλείστον και άτομα με χαμηλά εισοδήματα.  Είναι η πρώτη απόφαση του Ειρηνοδικείου Μαραθώνος που κάνει δεκτή ομαδική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων της περιοχής.

Τους κατοίκους που προσέφυγαν εκπροσώπησε ο δικηγόρος του Κινήματος  κος Παναγιώτης Χασιώτης από τον Αυλώνα.

Με αυξανόμενους ρυθμούς οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Επιτροπής Κατοίκων Δήμου Ωρωπού για μη πληρωμή του «χαρατσιού της ΔΕΗ».
Η Επιτροπή έχει ήδη συγκεντρώσει πολλές δεκάδες λογαριασμούς της ΔΕΗ όπου οι συντοπίτες μας τους έχουν πληρώσει μέσω ΑΤΜ χωρίς να καταβάλουν το χαράτσι.
Η νομική σύμβουλος του Κινήματος κα Μαρία Σταθάκη έχει στείλει στην ΔΕΗ εξώδικο με τα ονόματα όσων δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χαράτσι.

Η Επιτροπή εξακολουθεί να συγκεντρώνει λογαριασμούς ΔΕΗ και αποδείξεις πληρωμής τους χωρίς την καταβολή του χαρατσιού ώστε να αποσταλούν και επόμενα εξώδικα.


Η ατομική αντίσταση γίνεται συλλογική
Οι συλλογικότητες στηρίζουν τον καθένα από εμάς
Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε
Συλλογική αντίσταση και αλληλεγγύη ως την τελική νίκη.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ «ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ»