Η ΔΕΗ βάζει στον «πάγο» τις εντολές διακοπής ρεύματος για τις οποίες έχουν κατατεθεί εξώδικα


Χωρίς ρεύμα απειλεί να αφήσει η ΔΕΗ περίπου 40.000 νοικοκυριά αφού δεν πλήρωσαν το χαράτσι και έχει παρέλθει το διάστημα των 80 ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους και της Καθημερινής, η αρμόδια γενική διεύθυνση της ΔEH έχει ήδη δώσει τις πρώτες εντολές για διακοπές ρεύματος.

Παράλληλα, όμως ξέσπασε και το πρώτο κύμα αντιδράσεων από πολίτες και φορείς, με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο να διαμηνύει ότι θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο το κατέβασμα του διακόπτη σε νοικοκυριά: «Θα γίνουν γεγονότα παρόμοια με εκείνα που συνέβησαν την περίοδο της ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων. Θυμάστε τι είχε γίνει το 1991-'92! Θα κόψουμε... χέρια σε όποιον τολμήσει να αγγίξει το ρολόι σε χαμηλόμισθο που αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι λογαριασμοί που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι οι πρώτοι που είχαν εκδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο. Ωστόσο, το ζήτητμα δεν είναι τόσο απλό καθώς δεν έχουν μεταφερθεί στην επιχείρηση στοιχεία από τις εφορίες που να φαίνεται ποιοι καταναλωτές εξαιρούνται από τη διακοπή, με αποτέλεσμα  στα καταστήματα της ΔEH καταφθάνουν καθημερινά εκατοντάδες εξώδικα από καταναλωτές που υποστηρίζουν ότι εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία.

Επί του παρόντος, η Επιχείρηση βάζει στον «πάγο» τις εντολές διακοπής ρεύματος για τις οποίες έχουν κατατεθεί εξώδικα και προχωρεί στις πλέον προφανείς περιπτώσεις ανεξόφλητων λογαριασμών.

Σύμφωνα, πάντως, με τη νομοθεσία, το ρεύμα δεν κόβεται σε περιπτώσεις που συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας, είτε για τον χρήστη του ακινήτου είτε για πρόσωπο που συνοικεί μαζί του (πχ. άτομο με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης).


πηγή: star.gr