ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
«Ζητεί ευρωδικαστήριο για το χαράτσι της ΔΕΗ»

Tην παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για «το χαράτσι της ΔΕΗ» ζητεί από την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Ν. Χουντής: «Να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους πληρώνουν την κατανάλωση αλλά όχι το φόρο» Ν. Χουντής: «Να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους πληρώνουν την κατανάλωση αλλά όχι το φόρο» Επίσης χαρακτηρίζει «παράνομη και καταχρηστική» τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές αυτούς που δέχονται να πληρώσουν την κατανάλωση ρεύματος αλλά όχι το φόρο και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής των φόρων που, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «με παράνομες διαδικασίες και υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, ήδη έχουν καταβληθεί από κάποιους καταναλωτές».
Ο ίδιος υπενθυμίζει την απάντηση του επιτρόπου Ενέργειας κ. Oettinger, σύμφωνα με την οποία «οι διατάξεις της οδηγίας 2009/72, σχετικά με την καθολική υπηρεσία, γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών-μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια».

Στη συνέχεια της ερώτησής του ο Ν. Χουντής, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- «Να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την παραβίαση της οδηγίας 2009/72 και ιδιαίτερα για το άρθρο 3 παρ. 3 περί καθολικής υπηρεσίας».

- «Στο μεταξύ χρονικό διάστημα, να προβεί σε ενέργειες προς την ελληνική κυβέρνηση ώστε να εμποδίσει τους παρόχους να διακόψουν την παροχή ρεύματος στους καταναλωτές αυτούς που δέχονται να πληρώσουν την κατανάλωση ρεύματος αλλά όχι το φόρο».

- «Να επισημάνει τις δυνατότητες που έχουν όσοι καταναλωτές το επιθυμούν και οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει το φόρο, υπό την παράνομη και καταχρηστική απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, να διεκδικήσουν την άμεση επιστροφή των καταβληθέντων».

Πηγή: