Πηγή: NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 12:46 


 Ερώτηση Π. Λαφαζάνη για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη σχεδιαζόμενη από την αρχή του νέου χρόνου αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και το τέλος ΑΠΕ κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στην ερώτησή του ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι «οι αυξήσεις αυτές, σε μια περίοδο κρίσης, λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και πρόσθετης επιβάρυνσης των τιμολογίων της ΔΕΗ και με το ανυπόφορο τέλος ακινήτων, αποκτούν ληστρικό χαρακτήρα».

Σε αυτό το πλαίσιο, ρωτά τον κ. Παπακωνσταντίνου αν «σκοπεύει να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και αύξησης του απαράδεκτου, έτσι και αλλιώς, τέλους των ΑΠΕ, ως ελάχιστα μέτρα κοινωνικής ευθύνης και αποτροπής νέας ανυπόφορης και αβάστακτης μείωσης των εισοδημάτων, ιδιαίτερα για τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας μας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής


Θέμα: Απαράδεκτη και ληστρική η σχεδιαζόμενη από την αρχή του νέου χρόνου αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και το τέλος ΑΠΕ.

Σύμφωνα με επίσημες εξαγγελίες η κυβέρνηση πρόκειται τις επόμενες μέρες να εγκρίνει νέες υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και στο γνωστό τέλος ΑΠΕ, οι οποίες θα ισχύσουν από την αρχή του νέου χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες απαράδεκτες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα κινηθούν σε διψήφιο ποσοστό, ενώ το τέλος ΑΠΕ, περίπου, θα διπλασιασθεί για τα οικιακά τιμολόγια.

Επειδή οι αυξήσεις αυτές, σε μια περίοδο κρίσης, λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και πρόσθετης επιβάρυνσης των τιμολογίων της ΔΕΗ και με το ανυπόφορο τέλος ακινήτων, αποκτούν ληστρικό χαρακτήρα.

Επειδή οι απαράδεκτες αυτές αυξήσεις συνιστούν ''δώρα'' σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εν όψει ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ αλλά και σε ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο των ΑΠΕ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


  1. Σκοπεύει να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και αύξησης του απαράδεκτου, έτσι και αλλιώς, τέλους των ΑΠΕ, ως ελάχιστα μέτρα κοινωνικής ευθύνης και αποτροπής νέας ανυπόφορης και αβάστακτης μείωσης των εισοδημάτων, ιδιαίτερα για τα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας μας;
  2. Σκοπεύει να εξετάσει μια νέα πολιτική στήριξης και αναβάθμισης του δημόσιου, ενιαίου και καθετοποιημένου ρόλου της ΔΕΗ αλλά και ισχυρής παρέμβασης μιας δημόσιας ΔΕΗ στο χώρο των ΑΠΕ, σε όφελος των πολιτών και της οικονομίας;


Ο ερωτών Βουλευτής
Λαφαζάνης Παναγιώτης


Πηγή: NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 12:46