πηγή:  


Μαζική παρέμβαση στο κατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια, έγινε χτες το πρωί από τη Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, τις Λαϊκές Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί σε όλες τις πόλεις του Πειραιά και τις Επιτροπές Ανέργων Ναυτεργατών, Νίκαιας, Κερατσινίου και άλλους φορείς, ενάντια στα χαράτσια και απαιτώντας να μην κόβεται το ρεύμα στις οικογένειες των ανέργων και συνολικά στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ, ακόμα και το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Σημειώνεται ότι από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια εκδίδονται οι εντολές για τη διακοπή ρεύματος σε όλη την ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του σωματείο των εργατοτεχνιτών, δηλαδή αυτών που αποτελούν τα συνεργεία που ανάμεσα στα άλλα έχουν αποστολή και τις διακοπές ρεύματος. Από τον εργαζόμενο αναφέρθηκε ότι υπάρχει απόφαση του σωματείου πως δε θα γίνει καμία διακοπή ρεύματος στα νοικοκυριά του Πειραιά και ότι αντίστοιχη απόφαση υπάρχει και από τους εργαζόμενους των ιδιωτικών συνεργείων.
Οι φορείς κατέθεσαν στον υποδιευθυντή του καταστήματος τα εκατοντάδες χαράτσια που είχαν συγκεντρώσει από εργατικές λαϊκές οικογένειες που είτε αδυνατούσαν, είτε αρνήθηκαν να τα πληρώσουν, μαζί με εξώδικη διαμαρτυρία.
Στα Τρίκαλα
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα χαράτσια για τα ακίνητα πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ, εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Τρικάλων. Στα πλαίσια της παρέμβασης παρέδωσαν αποδείξεις πληρωμής λογαριασμών ρεύματος, με τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ χωρίς την καταβολή του χαρατσιού και υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες εξηγούν ότι δε θα πληρώσουν το φόρο.

πηγή: